Näin hoidat silmälasejasi

Silmä- ja aurinkolasit ovat yksi arvokkaimmista asusteistamme. Siksi laseista kannattaa pitää hyvää huolta.

Käytä puhdistukseen mikrokuituliinaa ja silmälaseille tarkoitettua pesunestettä. Mikrokuituliina on kätevä ja helppo väline silmälasien puhdistukseen. Liinaa on hyvä pestä säännöllisesti, jotta siihen kertyneet epäpuhtaudet eivät vaurioita lasejasi tai päädy puhdistamisen sijasta vain pyörittämään likaa linsseissä. Mikrokuituliinan voit pestä kirjopyykin joukossa ilman huuhteluainetta tai juoksevan veden alla käsin. Liina kannattaa uusia noin vuoden välein.

Linssinpuhdistusaineita on saatavilla useita erilaisia. Meiltä löydät esimerkiksi hajusteettoman, allergiatestatun puhdistusaineen. Älä turvaudu astianpesuaineeseen. Astianpesuaine voi nopeuttaa erityisesti muovikehyksen kuivumista, mikä taas kuluttaa vahaa, joka antaa kehyksille kaunista kiiltoa. Jos kiilto kuluu, kehyksen ulkoasu kärsii ja kehys näyttää paljon ikäänsä vanhemmalta.

Pyri suojaamaan lasisi liian korkeilta lämpötiloilta. Linssien pinnoitteet kärsivät, kun ne joutuvat avotulen ääreen tai kun avaat astianpesukoneen tai uunin, josta nousee kuumaa höyryä. Korkeat lämpötilat voivat saada linssien heijastuksenestopinnoitteen irtoamaan. Sen seurauksena linssit näyttävät voimakkaasti vaurioituneilta. Mikäli silmä- tai aurinkolasisi saavat päälleen merivettä, huuhtele ne haalealla, puhtaalla vedellä. Reissuun kannattaa ottaa mukaan matkakokoinen nestepullo (29,5 ml) tai yksittäispakattuja, kertakäyttöisiä kosteusliinoja, jotka sujahtavat helposti vaikkapa lompakkoon.

Autamme mielellämme kaikissa silmälasien hoitoon ja istuvuuteen liittyvissä asioissa.