Miten löytää se oikea?

Miten löytää se oikea?

Joskus asiakas saattaa sanoa sisään tullessaan, ettei halua pyöreää ja punaista ­- ja kuitenkin hän päätyy juuri sellaiseen kehykseen. Miten ihmeessä näin käy? Seuraavassa tekstissä avaamme hiukan optikon näkökulmaa kehysten valintaan.

Ensimmäiset huomiot ja toiveet

Kun tulet liikkeeseemme ja kerrot haluavasi uudet kehykset, pyrimme aina herkällä korvalla kuuntelemaan toiveitasi. Huomioimme myös tyylisi ja olemuksesi. Tämän lisäksi arvioimme kasvojen kokoa ja mittasuhteita. Jo tässä vaiheessa mielessämme todennäköisesti on kehys, jota tulemme ehdottamaan. Välillä toiveita ja kriteereitä on enemmän ja välillä asiakkaat heittäytyvät täysin meidän näkemyksemme varaan. Joka kerta otamme tehtävän ilolla vastaan ja pyrimme löytämään juuri sen kehyksen valikoimastamme, josta tulee olo, että ”tämä se on”.

Millaiseen käyttöön silmälasit tulevat?

Kysymme jo alkuvaiheessa millaiseen käyttöön silmälasit tulevat ja mikä on voimakkuuksien suuruusluokka. Nämä tiedot ovat tärkeitä, jotta ehdottamamme kehykset sopivat tarvittaville voimakkuuksille ja linssityypille. Nykyään ei tarvitse olla huolissaan siitä, mahtuuko kehykseen moniteholinssit – me optikot pidämme siitä huolen.

Avoimin mielin liikkeellä

Sinulla saattaa olla hyvin tarkka näkemys siitä, minkälaista kehystä olet vailla. Moni kertoo myös mitä ehdottomasti ei halua. Kaikki nämä toiveet kuullaan. Silti saatamme tarjota jotain, mikä ei vastaa toiveitasi, koska koemme, että kyseistä kehystä kannattaa ehdottomasti sovittaa.

Jokainen kehys on kasvoilla erilainen kuin hyllyllä. On ihanaa, kun jokin väri tai sävy toimiikin kasvoilla ja yllättää asiakkaan. Tämä saattaa avata portteja uuteen ja auttaa sinua löytämään uusia puolia itsestäsi. Kuulemme usein asiakkaan suusta, ettei hän ollut ajatellut jonkin tietyn muodon tai värin sopivan hänelle, kunnes löysi juuri oikean kehyksen.

Ilo ”sen oikean” löytymisestä on varmasti yhtä iso optikolla kuin asiakkaallakin!