Lasten silmälasit

Kun lapsi saa silmälasit, ovat ne ihan yhtä tärkeät lapselle kuin silmälasit ovat aikuisellekkin. Lapselle kehyksen istuvuus vaikuttaa merkittävästi siihen haluaako laseja pitää kasvoillaan vai ei. Viihtyvyyteen vaikuttaa myös kehyksen ulkonäkö. Olemme pyrkineet etsimään mm. Milanon ja Pariisin messuilta lapsille samoja elämyksiä, joita tarjoamme aikuisille asiakkaillemme.

Lasten kehysvalikoimasta löydät erityisesti sellaisia laseja, joista niiden käyttäjä ja läheiset tulevat hyvälle tuulelle. Valikoimassamme on runsaasti erityisesti raikkaita värejä ja hauskoja muotoja. Oman maahantuontimme ansiosta löydät jotain sellaista mitä et löydä muualta.

Näköongelmat eivät ole ikään sidonnaisia. Ne ilmenevät meille kaikille samanlaisina ikävuosista riippumatta. Fysiologisia oireita ovat mm. päänsärky, silmien vuotaminen ja väsyminen. Lapsi ei aina osaa kertoa näköongelmistaan ja siksi vanhempien on hyvä olla valppaina, jotta mahdolliset ongelmat näkemisessä tunnistetaan. Vanhemmat voivat tehdä havaintoja lapsen jokapäiväisestä käytöksestä. Etenkin plusvoimakkuus on usein taittovirheenä haastavampi. Lapsi voi nähdä hyvin lähelle ja kauas, esimerkiksi kouluterveydenhoitajalla näöntestaukseen käytettävän klassisen E-taulun pienemmätkin rivit. Kuitenkin pidempi aikainen lähityöskentely, jonka parissa vietämme paljon aikaa jo ala-asteen ensimmäiseltä luokalta alkaen, voi aiheuttaa jatkuvaa päänsärkyä. Siksi esimerkiksi keskittymishäiriöistä kärsiville lapsille kannattaisi ihan ensimmäisenä tehdä perusteellinen näöntarkastus. Optikko voi määrätä laseja kahdeksan vuotta täyttäneille lapsille, sitä nuoremmat saavat lasimääräyksen silmälääkäriltä.

Ekaluokkalainen asiakkaamme Eevi on tyypillinen esimerkki lapsesta, jonka näköongelmat eivät paljastuneet kauko- eikä lähivoimakkuutta mittaavien e-taulujen avulla. Eevin ensimmäinen kouluvuosi alkoi kovalla päänsäryllä, joka paljastui lopulta silmälääkärin vastaanotolla plusvoimakkuudeksi. Eevi sai ensimmäisiin silmälaseihinsa +3,0 -vahvuiset linssit.

Kehykseksi valittiin heleä vaaleanpunainen kehys, joka oli erityisen mieleinen tämän innokkaan koululaisen vaativaan makuun. Koulun alkua siivittänyt päänsärky jäi historiaan, kun omaan tyyliin sopivat silmälasikehykset viihtyivät kasvoilla heti ensimmäisestä päivästä alkaen.