Kuinka nähdä maskin takaa?

 

Monia mietityttää parhaillaan kuinka yhdistetään silmälasit ja kasvomaski. Jollet vielä ole löytänyt toimivaa keinoa etkä halua kaverin piirtelevän sydämiä huurtuneiden silmälasiesi linsseihin, kannattaa kokeilla muutamia pikku kikkoja huurteen estämiseen:

 

  • Käytä oikean kokoista ja muotoista maskia kasvoillasi. Malleja ja materiaaleja on monia, kokeilemalla löydät parhaiten itsellesi sopivan.

 

  • Asettele maski kasvoille ennen silmälasien pukemista. Maski kannattaa asettaa mahdollisimman korkealle, melko lähelle silmiä.

 

  • Jos maskia on mahdollisuus muotoilla nenänvarrelta, muotoile se mahdollisimman tiiviiksi nenän ja poskipäiden myötäisesti.

 

  • Jos maski jää väljäksi yläosastaan, voi korvalenkit kiepsauttaa ristiin.

 

  • Laita vasta nyt silmälasit kasvoillesi.

 

  • Nenätyynylliset silmälasit sopivat joskus paremmin maskin kanssa, koska ne istuvat automaattisesti kauempana kasvoista ja jättävät näin pienen tuuletusaukon lasien, ihon ja maskin väliin.

 

  • Riisu maski varovasti, jotta silmälasit eivät jää kiinni maskin nauhaan ja putoa.

 

 

Huolellisista alkuvalmisteluista huolimatta saattavat lasit huurtua, varsinkin jutellessa ja liikkuessa.  Apua voi silloin löytyä huurteenestotuotteista. Saatavilla on erilaisia tuotteita, joista toiset ovat nopeita täsmätuotteita ja osa enemmän vaivaa vaativia, mutta tehokkaampia.

 

Huurteenestoliinat – lasit pestään normaalisti ja annetaan kuivua. Tämän jälkeen linssit pyyhitään huurteenestoliinalla. Liinoja löytyy mikrokuituisina ja kertakäyttöisinä. Mikrokuituinen lupaa huurteetonta aikaa kahdeksan tuntia ja samaa liinaa voi käyttää n. 150 kertaa. Liinaa ei sovi kastella, jottei teho häviä. Kertakäyttöinen liina lupaa tehoa n. 24 tuntia.

Spray – suihkuta sprayta puhtaiden linssien kummallekin puolelle ja kuivaa ylimääräinen kosteus pois mikrokuituliinalla, kuitenkaan pyyhkimättä kaikkea ainetta pois.

Geeli – lasit pestään ensin huolellisesti jonka jälkeen geeli levitetään sormin linssien molemmille puolille ja annetaan kuivua. Pakkauksen mukana tulee liina, jolla linssit kiillotetaan kirkkaiksi kun aine on kuivunut. Tämä lienee tehokkain keino estää huurtumista, mutta vaatii myös hieman viitseliäisyyttä.

 

Hetken vielä nauttikaamme maskin tuomista helpotuksista – nyt ei tarvitse punata huulia eikä siistiä partaa. Ja muistetaan hymyillä kovasti maskin takana, silmäthän ovat sielun peili.

Pidetään huolta toisistamme. Voikaa hyvin!