Anna auringon paistaa!

Päivät ovat jo pitkiä ja ulkoilmassa on lupaus kesästä. Vaihtuva vuodenaika tuo mukanaan lämmön ja kauan kaivatun auringonpaisteen.

Aurinkolasien käyttäminen on monelle tyylivalinta, mutta myös tapa huolehtia silmien terveydestä. Silmien runsas altistuminen auringon UV-säteilylle voi edistää kaihin kasvua ja nopeuttaa silmänympärysihon vanhenemista.

Herkkäsilmäisyys tai alkava kaihi näyttäytyvät usein silmien lisääntyneenä valonarkuutena. Tällöin ihminen kokee häikäistymistä aiempaa herkemmin ja voi helpottaa oloaan aurinkoisella säällä suosimalla tummia, tasavärisiä linssejä. Myös haastavat, kirkkaat olosuhteet kuten autoilu sateen jälkeen kiiltävällä tiellä, purjehdus avomerellä tai lomamatka päiväntasaajalla vaativat aurinkolaseilta täydellistä suojaavuutta. Polarisoivat linssit takaavat mukavan näkemisen haastavissakin olosuhteissa.

Pohtiessasi sopivaa linssiväriä aurinkolaseihin, seuraavat vinkit auttavat alkuun: linssiväreistä ruskea tuo maisemaan lämpöä ja parantaa kontrastien erottelua, harmaa toistaa värit luonnollisimmin ja vihreä toimii miellyttävänä yleisvärinä. Trenditietoisen valinta ovat peililinssit. Saatavilla on mitä erilaisimpia värivaihtoehtoja omilla vahvuuksilla, miltä kuulostaisivat esimerkiksi auringonkultaiset tai jäänsiniset linssit?

Kevään uutuutena linssirintamalla on uusi, älykäs aurinkolasilinssi, jonka tummuus mukautuu valaistusolosuhteiden mukaan. Auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta linssi on tummimmillaan, ja puolipilvisellä säällä lasit mukautuvat juuri sopivan vaaleiksi.

Aurinkoa päiviisi!

 

Kuvat: Pixabay