Kesäinen kirjasukellus
Mikäs sen ihanampaa kuin uppoutua kirjaan rantakallioilla tai riippukeinussa makoillen! Antaa kirjojen kuljettaa eri aikakausiin ja maailmoihin. Myös kesäsateen ropistessa sohvan nurkassa on lumoavaa sukeltaa tarinoiden maailmaan. Sadepäivinä kannattaa tutustua myös meidän upeiden kirjastojen valikoimaan ja tunnelmaan. Vaikka kesäloma olisi jo takanapäin voi kirjojen avulla irtautua arjesta. Mitä jos keittäisi aamukahvin termariin ja pysähtyisi työmatkan varrella puistoon lukemaan muutaman sivun?
Tässä meidän omia suosikkeja tältä kesältä:
Peter Høeg: Rajatapaukset
Kirjassa tutustutaan 1970-luvun Kööpenhaminalaiseen koulumaailmaan, jossa yhteiskunnan laidalle jääneet lapset pohtivat elämää ja erityisesti ajan käsitettä. Kirja tempaa mukaansa ja luo upean ajankuvan ja muistuttaa ystävyyden ja yhteenkuuluvuuden tunteen tärkeydestä.
Elizabeth Strout: Lucy meren rannalla
Korona-ajasta lukeminen oli jännittävä kokemus. Tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin, Mainen merenrantakaupunkiin. Elämä oli todellakin silloin samanlaista joka puolella maailmaa. Kirjan päähenkilön Lucy Bartonin kokemukseen oli siis tässä mielessä helppo samaistua. Elizabeth Strout ei petä tälläkään kertaa.
Niko Hallikainen: Suuri märkä salaisuus
Kirja kuljettaa itä-Helsinkiläiseen lähiöön. Tarinassa havainnoidaan 90-luvun elämää kasvavan lapsen näkökulmasta. Luokkaerot, ostoskeskukset ja vuorokauden ympäri yksin kotona aikaa viettävä poika luo upean ajankuvan omalla tarinallaan. Teksti on kaunista ja soljuvaa, vaikka aiheet ovat rosoisia.
Joel Haahtela: Hengittämisen taito
Kreikka kuuluu kesään vaikka tässä kirjassa onkin aluksi talvi. Nuori mies haluaa tutustua kreikkalaiseen isäänsä. Kirja vie lukijan ja nuorukaisen luostarisaarelle, tuohusten tuoksuun. Oliivipuun juurella, kevään koittaessa, jotain tärkeää hiljalleen selviää. Aina ihmettelen, kuinka Joel Haahtela osaa kuvata kaiken niin kauniisti.
Nautinnollisia lukuhetkiä!
Toivottaa: Sonja ja Saara