Kaunista ja kestävää

Mitä yksittäinen ihminen tai optikkoliike voivat tehdä ympäristömme eteen? Meillä Salme Opticissa on mietitty viime aikoina paljon ympäristöasioita ja sitä, millaisia valintoja teemme. Olemmekin painottaneet viimeaikaisissa hankinnoissa ja muutoksissa kestävän kehityksen mukaisia ajatuksia. Käytämme uusiutuvaa sähköä ja tulevissa remonteissa huomioimme esimerkiksi vanhojen loisteputkien vaihdon energiatehokkaampiin vaihtoehtoihin.

Haastamme kehysvalmistajiamme hyödyntämään kierrätysmateriaaleja ja etsimme uusia, ekologiset arvot huomioivia kehysvalmistajia. Esimerkiksi 3D-tekniikkaa hyödyntämällä materiaalihävikkiä syntyy vähemmän. Osa kehysvalmistajista lupaa huolehtia kehysten jatkokierrätyksestä sen jälkeen, kun kehys on palvellut käyttäjäänsä. Kehyksemme saapuvat pääosin Euroopasta, joten niiden valmistusprosessi on mahdollista selvittää.

Yksi linssivalmistajistamme kertoi hiljattain vähentäneensä raakalinssin painoa lähes puoleen aikaisemmasta. Näin hukkamateriaalin muodostuminen vähenee huomattavasti. Meille on tärkeää, että silmälasit ovat korjattavissa ja huollettavissa mahdollisimman kattavasti. Kun lasit on aika vaihtaa uusiin, vastaanotamme vanhat silmälasit ja viemme ne Annantaloon taide- ja askarertelutarpeiksi.

Emme ole unohtaneet myöskään arjen pieniä tekoja — käytämme kangaspyyhkeitä kertakäyttöpapereiden sijaan ja jätteet lajitellaan huolellisesti. Lähetämme maailmalle postia harvemmin keräämällä suurempia määriä kerralla lähetettäväksi. Henkilökunta liikkuu työmatkansa kävellen, pyöräillen tai julkisilla liikennevälineillä.

Tarkastelemme omaa toimintaamme ympäristön kannalta aktiivisesti jatkossakin. Etsimme yhdessä eri yhteistyötahojen kanssa kestävämpiä, materiaalitehokkaampia ja ympäristöllemme viisaampia ratkaisuja. Vuoden 2020 alusta alkaen kompensoimme jäljelle jäävän hiilijalanjäljen Atmosfair -yhdistyksen kautta.

Kaunista ja kestävää kevään odotusta!

 

Kuvat: Pixabay