Kaunista ja kestävää

Mitä yksittäinen ihminen tai optikkoliike voivat tehdä ympäristömme eteen? Meillä Salme Opticissa on mietitty paljon ympäristöasioita ja sitä, millaisia valintoja teemme. Olemmekin painottaneet hankinnoissa ja muutoksissa kestävän kehityksen mukaisia ajatuksia. Käytämme uusiutuvaa sähköä ja tulevissa remonteissa huomioimme esimerkiksi vanhojen loisteputkien vaihdon energiatehokkaampiin vaihtoehtoihin. Liiketila ja kalusteet on suunniteltu ja valmistettu kestämään aikaa niin laadun kuin ulkonäönkin puolesta.

Haastamme kehysvalmistajiamme hyödyntämään kierrätysmateriaaleja ja etsimme uusia, ekologiset arvot huomioivia kehysvalmistajia. Esimerkiksi 3D-tekniikkaa hyödyntämällä materiaalihävikkiä syntyy vähemmän. Osa kehysvalmistajista lupaa huolehtia kehysten jatkokierrätyksestä sen jälkeen, kun kehys on palvellut käyttäjäänsä. Kehyksemme saapuvat pääosin Euroopasta, joten niiden valmistusprosessi on mahdollista selvittää.

Myös linssivalmistajat huolehtivat, että hukkamateriaalia muodostuu mahdollisimman vähän. Meille on tärkeää, että silmälasit ovat korjattavissa ja huollettavissa mahdollisimman kattavasti. Kun lasit on aika vaihtaa uusiin, vastaanotamme vanhat silmälasit ja viemme ne Annantaloon taide- ja askarertelutarpeiksi.

Emme ole unohtaneet myöskään arjen pieniä tekoja — käytämme kangaspyyhkeitä kertakäyttöpapereiden sijaan ja jätteet lajitellaan huolellisesti. Lähetämme maailmalle postia harvemmin keräämällä suurempia määriä kerralla lähetettäväksi. Henkilökunta liikkuu työmatkansa kävellen, pyöräillen tai julkisilla liikennevälineillä.

Tarkastelemme omaa toimintaamme ympäristön kannalta aktiivisesti jatkossakin. Etsimme yhdessä eri yhteistyötahojen kanssa kestävämpiä, materiaalitehokkaampia ja ympäristöllemme viisaampia ratkaisuja. Kompensoimme jäljelle jäävän hiilijalanjäljen Atmosfair -yhdistyksen kautta.

Kaunista ja kestävää kevään odotusta!

 

Kuvat: Pixabay